Robert van Hemert - heetwerkwacht / brandwacht bij TSA Safety Services

Maak kennis met onze collega Robert van Hemert.

Robert is woonachtig in Ouddorp en is 60 jaar. Hij woont samen met zijn vriendin, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en is altijd in voor gezelligheid. Vanwege zijn achtergrond als kok vindt hij het nog steeds leuk om te koken voor andere mensen en hij nodigt regelmatig mensen uit voor een etentje. ‘’Iedereen kan komen eten op één voorwaarde: de telefoons worden weggestopt.’’ Natuurlijk is het weleens nodig om naar een berichtje van thuis of werk te kijken, maar hij wil niet continue telefoons op tafel. Je bent met elkaar voor de gezelligheid.

Sportmassage is ook een passie van Robert. Hij beschikt over zijn diploma’s en houdt zich vooral bezig met blessurepreventie. In zijn vrije tijd geeft hij soms les, puur voor zijn plezier.

Robert van Hemert van TSA

Wat is je achtergrond?

Na het behalen van mijn LTS diploma ben ik als glazenwasser begonnen. Ik ben ook in het bezit van andere diploma’s: van glazenwasser tot en met hogedrukreinigingsspecialist en industriereiniging. Dit heb ik zo’n 20 jaar gedaan. Ik was altijd op de werkvloer, nooit op kantoor. Uiteindelijk groeide ik door tot meewerkend voorman. Na mijn huis verkocht te hebben heb ik de winst gebruikt voor de opleiding instellingskok (grote gaarkeuken). Ik werkte altijd al als vrijwilliger in de zorg, maar dankzij mijn diploma kreeg ik een vaste aanstelling bij een stichting. Hier kon ik mijn diploma voor leermeester behalen en ben ik culinair gaan koken en hierin les gaan geven. Hierbij gaf ik mensen met een verschillende achtergronden en beperkingen een steun in de rug voor hun terugkeer in de maatschappij. Denk aan mensen met een burn-out of mensen die worden omgeschoold. Ik leerde hen zelfstandiger te leven en gezond te koken met een klein budget. Helaas ben ik uiteindelijk wegbezuinigd. Sinds corona is het lastig om vrijwilligerswerk te vinden, dit staat al bijna twee jaar stil voor mij. Ik mis dit enorm, hopelijk is dit snel weer mogelijk. Het is heel dankbaar werk dat ik graag weer zou oppakken naast mijn bestaande functie.

 

“Met mensen werken, een goede sfeer en onderlinge binding vind ik belangrijk.”

 

Hoe ben je bij TSA terechtgekomen?

Nadat ik niet meer bij de stichting aan de slag kon heb ik een maand vrij genomen om bij te komen. Uiteindelijk heb ik drie maanden zonder werk gezeten. Vervolgens heb ik me bij het UWV laten omscholen tot brandwacht.

Hoe ziet je loopbaan bij TSA er tot nu toe uit?

Sinds oktober 2017 werk ik als brandwacht/mangatwacht bij TSA. Ik ben ook nog werkzaam geweest als areawacht op verschillende locaties. In het begin had ik hier moeite mee, ik ben echt een doener. In deze functie heb je toch meer verantwoordelijkheden en zaken om te regelen. Na dit bij TSA aangegeven te hebben had ik de mogelijkheid om mijn OVK-diploma te halen. Vier maanden geleden ben ik hiervoor geslaagd. Ik heb een paar maanden gewerkt als coördinator, maar dat werk hield op. Momenteel ben ik op oproepbasis verantwoordelijk voor de uitgifte en inname van goederen. Ik ben ook nog bezig met een interne cursus waarin ik meer leer over het reinigen, schoonmaken en de controle op gaspakken. Het werk bevalt me en ik heb leuke collega’s.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Ik zorg er altijd voor dat ik op tijd ben, een half uur van tevoren. Onder het genot van een bakje koffie pak ik mijn spullen en maak ik een praatje met collega’s. Dan nemen we de werkzaamheden voor de dag door en bespreken we wat de werktijden zijn. Er zijn officiële pauzetijden, maar hier wordt soms van afgeweken. Verder zorg ik ervoor dat mensen veilig thuis komen. Hoe de dag verloopt hangt natuurlijk ook af van de werklocatie en in welke functie je op dat moment werkzaam bent.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Met mensen werken, een goede sfeer en onderlinge binding vind ik belangrijk. Ik heb twee favoriete locaties.

 

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Ik heb graag een vaste werkplek, wat eigenlijk iets minder voorkomt in deze branche. Zodra het werk is afgelopen gaan we naar een andere locatie. Daarbij moet ik wel zeggen dat een week ergens anders op een locatie werken voor mij ook prima is. Verder speelt het weer ook een factor. Je werkt met ieder weertype buiten. Dit is niet altijd even prettig.

 

Hoe zie je, je eigen toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

Coördinerende werkzaamheden vind ik het leukste om te doen. Ik streef ernaar om door te groeien naar site coördinator, dat lijkt me een mooie uitdaging.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op