Monique Suijkerbuijk -

Personeelsfunctionaris bij S2N fire & rescue

''Mijn missie is om ervoor te zorgen dat collega’s met plezier en energie naar hun werk gaan. Dit bereik je door met veel respect en aandacht met je personeel om te gaan, en ervoor te zorgen dat ze zich gewaardeerd voelen.''

Monique Suijkerbuijk werkt sinds 2017 bij S2N Fire & Rescue in Rotterdam. Na het zien van een advertentie in de krant begon ze als administratieve kracht. In haar huidige functie als personeelsfunctionaris is ze het aanspreekpunt van alle collega’s, zowel binnen als buiten kantoor. Recentelijk slaagde ze voor haar studie strategisch HRM. Ze heeft elke dag veel plezier in haar baan.

Kun je wat vertellen over je functie?

Toen ik net begonnen was bij S2N in Barendrecht had ik een hele brede functie. Zo was ik bezig met de planning, administratie en personeelszaken. Na de komst van nieuwe collega’s voor planning en financiën ben ik personeelszaken gaan opzetten. Om meer nuttige kennis op te doen heb ik de opleiding personeelsfunctionaris gedaan. Daarnaast heb ik ook nog de opleiding competentie personeelszaken gehaald.

Als personeelsfunctionaris ben ik betrokken bij alle zaken dat met personeel te maken heeft: de gezondheid van collega’s, het aannemen van nieuwe collega’s en de in- en doorstroom van personeel. Wanneer het niet lekker gaat tussen collega’s, ze het niet naar hun zin hebben bij een klant of project, of een privésituatie hebben, ondersteun ik ze om tot de juiste oplossing te komen.

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat collega’s met plezier en energie naar hun werk gaan. Dit bereik je door met veel respect en aandacht met je personeel om te gaan, en ervoor te zorgen dat ze zich gewaardeerd voelen. Dat is al mogelijk met een klein gebaar: het sturen van een verjaardagskaartje. Soms nemen collega’s ook contact met me op als ze juist lekker in hun vel zitten, en het erg naar hun zin hebben bij een opdrachtgever. Mijn functie is uitdagend, ik zou niets anders meer willen.

Monique Suijkerbuik personeelsfunctionaris bij S2N

Wat vind je leuk aan S2N?

S2N is een dynamisch bedrijf: klanten kunnen ons 24/7 bereiken. Iedereen communiceert makkelijk met elkaar, of dit nu met de planning of directeur is. Dit zie je nergens anders! We staan altijd klaar om elkaar te helpen. Elke dag ga ik weer met veel enthousiasme naar mijn werk. Ook al is de brandweerwereld een mannenwereld, voel ik me toch thuis bij S2N. Ik heb de mensen in mijn hart gesloten.

Ben je ook bekend met de brandweerfuncties?

Wat kennis over de vaktermen en functies is toch wel mooi meegenomen. De afkorting TAS staat bijvoorbeeld voor tankautospuit. wanneer ik met kandidaten in gesprek ben, leg ik wat uit over de functies en bijbehorende taken. Zo vertel ik over het lopen van veiligheidsrondes, preventieve werkzaamheden en de benodigdheden om uit te kunnen rukken.

Wat doe je nu anders dan voorheen?

We evalueren regelmatig hoe het met de collega’s gaat en of ze het naar hun zin hebben. Mocht dit niet zo zijn, dan probeer ik deze persoon te helpen om zich toch beter te laten voelen. Als personeelsfunctionaris moet je je kunnen inleven met de persoon en op de juiste manier met mensen omgaan.

S2N en The Safety Network

Als HR team sparren we regelmatig met de andere partners binnen The Safety Network. Hierdoor leer je meer over elkaars werkwijze en versterk je elkaar ook nog eens.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op