Mathijs van Biene Manschap bij S2N

Mathijs van Biene -

Manschap bij S2N fire & rescue

Mathijs van Biene (29) werkte zo’n anderhalf jaar geleden als vrijwilliger bij de brandweer in Oosterhout.

‘Met mijn passie voor het brandweervak kan ik echt iets voor anderen betekenen’

Een collega-vrijwilliger werkte bij S2N fire & rescue. Zijn enthousiasme triggerde Mathijs om ook te solliciteren. Met succes: in 2018 is Mathijs aangenomen bij S2N fire & rescue als manschap.

Manschap: een functie die veel voldoening geeft

S2N fire & rescue is gespecialiseerd in het detacheren van repressief brandweerpersoneel en Emergency Response Teams. Alles draait om (brand)veiligheid en snel en adequaat optreden bij calamiteiten. De functie manschap bij S2N fire & rescue is volgens Mathijs dan ook erg breed en uitdagend. Mathijs: “Als manschap sta ik niet alleen stand-by voor calamiteiten, ik heb ook brandwachtdiensten en assisteer bij oefencentra. Deze afwisseling houdt het werk altijd boeiend.” Zijn passie voor het brandweervak zorgt ervoor dat Mathijs iedere dag weer met veel plezier naar zijn werk gaat. “Tijdens een calamiteit help ik mensen die daar op dat moment zelf niet meer toe in staat zijn. Dit geeft mij iedere dag weer veel voldoening. Op deze manier kan ik écht iets betekenen voor anderen.”

Assisteren in oefencentra

Ook op het gebied van training draagt Mathijs zijn steentje bij. Mathijs: “Ik assisteer geregeld in oefencentra. Collega’s volgen daar trainingen om hun kennis over (brand)veiligheid op peil te houden. Als manschap draag ik bij aan inzetoefeningen die tijdens de training aan bod komen. Dit is niet alleen leuk om te doen, als manschap haal ik daar zelf ook veel leermomenten uit. Twee vliegen in één klap!”

'Bij S2N fire & rescue zijn volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen binnen de veiligheidsbranche.'

Een baan met mogelijkheden

Volgens Mathijs biedt S2N fire & rescue volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen binnen de veiligheidsbranche. Mathijs: “Dit heb je natuurlijk ook deels zelf in de hand. Als je hier voor open staat en dit aangeeft, is er veel mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen om jezelf verder te specialiseren. Wanneer je dit combineert met de diversiteit aan werkzaamheden en de fijne samenwerking met kundige collega’s, heb je wat mij betreft een top baan!”

Ook werken binnen The Safety Network?

Wil jij net als Mathijs aan de slag binnen The Safety Network? Bekijk onze vacatures en ontdek welke functie bij jou past.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op