Karin Boer -

Operationeel Veiligheidskundige bij TSA Safety Services

'Ik ben blij met mijn baan bij TSA Safety Services. Er zijn goede doorgroeimogelijkheden en er wordt met de persoon zelf meegedacht. '

Karin Boer is sinds oktober 2018 werkzaam bij TSA Safety Services. Ze is 52 jaar en woonzaam in Eindhoven met haar dochter, zoon en ‘extra dochter’. Acht jaar geleden ging ze door een lastige periode, maar heeft sindsdien keihard gewerkt om te komen waar ze nu is.

Ze is een enthousiast en positief persoon, doet graag aan wielrennen en ze is zeer gedreven om te leren. Karin zit niet graag stil en gaat graag nieuwe uitdagingen aan, zowel in werk als privé. Vanuit de functie heetwerkwacht groeide ze onlangs door naar de functie van Operationeel Veiligheidskundige.

Karin Boer operationeel veiligheidskundige bij TSA

Kun je wat over jezelf vertellen?

Voordat ik in de veiligheidsbranche aan de slag ging heb ik in verschillende functies en branches gewerkt, maar uiteindelijk kwam alle eindjes weer bij elkaar en komt dit regelmatig terug in mijn leven. Ik heb gestudeerd om grotere ondernemingen in de schoonheidsbranche te leiden en ik heb ook mijn boekhouddiploma gehaald. Daarnaast heb ik jarenlang in de schoonheidsverzorging gewerkt. Hier maakte ik mensen professioneel op en specialiseerde ik me ook nog als; voetreflex-zone therapeute. Daarnaast was ik in ziekenhuizen actief als house pedicure en bij verzorgingstehuizen in omgeving Eindhoven.

De veiligheidsbranche is mij niet geheel onbekend, mijn vader was een bouwkundig opzichter. In de jaren 80 liep ik mee om te kijken hoe hij verbouwingen aan boerderijen uitvoerde. Dit waren bijvoorbeeld verbouwingen aan varkenstallen en beerputten, waarbij vrijkomende gassen aanwezig waren en bouwkundig gezien grote wijzigingen doorgevoerd moesten worden. Ook brandveiligheid was hierbij van groot belang. Onbewust heb ik daar veel kennis op gedaan, waar ik nu ook nog van profiteer.

Hoe ben je bij TSA Safety Services terechtgekomen?

Ruim 2,5 jaar geleden wees een uitzendbureau in Roermond me op een vacature van TSA Safety Services als brandwacht. Op dat moment zocht ik naar een baan. Ik heb altijd een interesse voor veiligheid gehad, ondanks dat ik in hele andere branches actief was. Natuurlijk heb ik de affiniteit voor veiligheid ook mee gekregen van huis uit

Ondertussen ben je operationeel veiligheidskundige, hoe is dit gegaan?

Na het sollicitatiegesprek kon ik direct als brandwacht beginnen bij TSA Safety Services. Sindsdien heb ik ook mijn certificaten kleine blusmiddelen, EX-OX-TOX en VCA-Vol gehaald. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen: zo heb ik in juli 2020 mijn opleiding Operationeel Veiligheidskundige gehaald. Deze functie spreekt me echt aan, zo sta ik in verbinding met de werkvloer en het management.

Op welke locaties ben je aan het werk?

Op diverse locaties word ik voor verschillende functies ingezet. Deze wisselen elkaar nogal af: soms ben ik heetwerkwacht, mangatwacht, verkeersregelaar en soms operationeel Veiligheidskundige, dit verschilt per moment.

Hoe denk je over TSA als werkgever?

Ik ben blij met mijn baan bij TSA Safety Services. Er zijn goede doorgroeimogelijkheden en er wordt met de persoon zelf meegedacht. Ik ben zelf naar voren getreden voor een aantal kansen, maar er zijn zeker kansen om te groeien. Verder maak je bij TSA onderdeel van het bedrijf uit, maar ook zeker van een netwerk van bedrijven. Deze drukte en afwisseling past goed bij mij.

Wat vind je het leukste en wat vind je het lastigste aan je werk?

De afwisseling tussen de verschillende functies is tegelijkertijd leuk maar ook lastig. Op het laatste moment kan er ineens veel gewijzigd worden, dit leidt soms tot een hoge druk. Daarnaast kijkt ieder bedrijf weer anders naar veiligheid en je merkt dat sommige bedrijven hier nog groeiende in zijn, terwijl andere juist hele strikte protocollen opgesteld hebben.

Hoe zie je, je toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

Ik ben blij met de diversiteit en het liefst zou ik het grootste deel van de tijd als operationeel veiligheidskundige werkzaam zijn. Doorgroeien doe ik graag! Ik ben ambitieus, maar ook nog aan het uitstippelen in welke volgorde ik dat wil doen.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op