Hans is planner bij S2N fire & rescue

Hans - planner bij S2N

Ik ben Hans Kranendonk, 23 jaar, en werk sinds enkele maanden als planner bij S2N. Voorheen werkte ik nog in de buitendienst op de locatie van Rely On Nutec.

Ik zat op de opleiding bij kazerne Barendrecht met een goede vriend, met wie ik nog steeds goed bevriend ben. Hij probeerde me over te halen om bij S2N te komen, omdat hij het een leuke groep vond en het werk geweldig. Destijds had ik al een baan waar ik het redelijk naar mijn zin had. Later, toen het minder goed beviel op mijn toenmalige baan, dacht ik, waarom ook niet? Ik ben bij S2N gaan werken en het bevalt me tot op heden heel goed.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Ja, dat varieert eigenlijk heel erg. Wij doen de planning, maar tegelijkertijd houden we ons bezig met projecten en medewerkers. We gaan langs bij de klant om te vragen hoe het gaat en wat er verbeterd kan worden. Ook bezoeken we onze werknemers om te zien hoe het met ze gaat, een praatje met ze te maken en mee te kijken. Op die manier weten we precies wat er speelt en wat er moet veranderen. Dus enerzijds spendeer ik hele dagen in het veld om bij onze medewerkers en klanten te zijn, en anderzijds zit ik de hele dag achter mijn computer te plannen. Ik vind de combinatie heel leuk. Het plannen vind ik leuk, maar ook het veld in gaan en met mensen praten is iets wat ik graag doe. Ik heb geen voorkeur voor één van beide, de afwisseling maakt het juist leuk.

Wat maakt het werk leuk?

Mede door mijn collega’s is het werk heel leuk, ik heb er een aantal waarmee ik het heel goed kan vinden. En het werk geeft ook een stukje voldoening. Soms krijg je klussen waarvan je geen idee hebt hoe je ze moet aanpakken, maar als het dan toch lukt, geeft dat een voldaan gevoel. De uitdaging en afwisseling maken het werk interessant. Bovendien hebben we de mogelijkheid om twee dagen thuis te werken. Tijdens het thuiswerken mag ik ook uitrukken bij de brandweer onder werktijd. Ik houd mijn functie bij de brandweer er ook gewoon bij, omdat ik het leuk vind. Momenteel ben ik vrijwilliger bij de brandweerkazerne van Barendrecht. Gemiddeld krijg je ongeveer één keer per week een melding om uit te rukken tijdens werktijd, en meestal ben je binnen een uurtje weer thuis en kan je weer verdergaan met je werk.

Hoe zou je de teamdynamiek in S2N omschrijven?

Ja de sfeer is gezellig en goed onderling door onder andere de korte lijntjes in de organisatie. Ik werk veel samen met mijn collega’s, vooral met de collega’s van de planning. Aangezien we allemaal ons personeel uit dezelfde vijver halen om in te plannen bij klussen moeten we dat goed afstemmen. Onlangs zijn we overgestapt naar een nieuw plansysteem, dus we werken samen met meerdere collega’s om dit optimaal te laten functioneren. Vaak werken we samen met Monique, onze operationeel manager voor diverse zaken. Hierdoor werk je uiteindelijk met iedereen samen.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij S2N?

Dat is een hele goede vraag, daar heb ik nog niet over nagedacht, ik ben wel heel ambitieus. Maar ik zit minder dan een jaar op de planning en heb hier genoeg te doen en te leren. Voorlopig vind ik de planning heel leuk en haal ik er heel veel uit. Bijvoorbeeld het onderhouden van de projecten, dat is er pas sinds twee maanden bijgekomen, daar probeer je ook weer je draai in te vinden.  

Waarom komen werken bij S2N?

Veel vrijheid, alles mag en is goed als je je werk maar doet. Ook echt een leuke ploeg, het zijn niet per se collega’s maar ook bijna vrienden. In mijn vrije tijd heb ik weleens dat ik een uur aan het bellen ben met een collega.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op