Floris Tanis -

Beveiliger bij FL beveiliging

Floris Tanis is beveiligingsmedewerker bij FL beveiliging. Aan alles merk je dat veiligheid zijn grote passie is; hij vertelt met veel energie over zijn dagelijkse werkzaamheden en ervaringen.

We lopen een dagje met Floris mee, terwijl hij een oogje in het zeil houdt bij de Haringvliet- en Goereese Sluizen.

Hoe lang werk je bij FL beveiliging en wat zijn je taken?Inmiddels werk ik al 3,5 jaar met plezier bij FL beveiliging. Ik begon met het bewaken van objecten. Hierbij kun je denken aan portiers- en receptiediensten, en het houden van brand- en sluitrondes. Daarnaast bewaakte ik (jacht)havens en zag ik toe op de veiligheid tijdens evenementen. Sinds 2,5 jaar draai ik ook surveillancediensten en rijd ik alleen op de wagen.

Waarom spreekt deze functie je zo aan? Hoe ben je bij FL terechtgekomen?

Sinds jongs af aan was ik al gefascineerd door de politie en brandweer, dit heeft er tot geleid dat ik een opleiding in veiligheid ben gaan volgen. Mijn eerste praktijkervaring deed ik op bij een stage in de gevangenis, een bijzondere beleving. Hier leerde ik al met bepaalde situaties omgaan, zoals het observeren en bewaren van de gedetineerden. Tijdens deze stage draaide ik ook al af en toe al mee met FL beveiliging, dat me goed beviel. Na het afronden van mijn studie kwam ik dan ook voor een keuze te staan tussen een baan bij de gevangenis, of bij FL beveiliging.

Floris Tanis beveiliger bij FL beveiliging

Uiteindelijk zei mijn gevoel me om voor FL beveiliging te kiezen. Het stukje vrijheid en afwisseling sprak me toch meer aan. In de afgelopen jaren is het mooi om te zien hoe we als bedrijf zijn gegroeid! Ik kijk ook tevreden terug naar mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat betekent veiligheid voor jou? Wat kenmerkt een goede beveiliger?

Ik ben er trots op dat ik dit werk kan doen en mag bijdragen aan een beter veiligheidsgevoel in Nederland. Het maakt me zeker trots wanneer ik kan meehelpen om onveilige situaties goed te laten aflopen, en hierbij de rust te bewaren. Aan het einde van de dag keer ik dan met een voldaan gevoel naar huis.

Ik denk dat het in deze branche belangrijk is dat je zelfverzekerd en standvastig bent, dat je een verantwoordelijkheidsgevoel hebt en dat je respectvol met anderen om kunt gaan.

Wat staat je het meeste bij sinds je bij FL werkt?

Dat is toch wel tijdens een dienst in het ziekenhuis, waarbij er een vechtpartij ontstond en een agressieve bezoeker het op mij voorzien had. Hoewel ik een klap moest incasseren, kregen we de situatie uiteindelijk onder controle. We konden snel de schade beperken totdat de politie arriveerde. Zo’n gebeurtenis geeft een apart gevoel aan patiënten en personeel, dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Gelukkig liep het goed af.

We zijn bij Rijkswaterstaat. Wat houden je werkzaamheden in?Rondom de sluizen van Haringvliet en Stellendam surveilleer ik op vissers en kijk ik of er auto’s staan die er niet mogen staan. Het is namelijk levensgevaarlijk voor vissers die te dichtbij bij de rand komen. Wanneer het hard waait kunnen zij in het water vallen en vervolgens in een draaikolk terecht komen, met alle gevolgen van dien. Sommige vissers zoeken echt de grens op. Daarnaast controleer ik een gebouw van Rijkswaterstaat en een aantal terreinen rondom Stellendam.

Wat onderscheidt FL volgens jou?

Ondanks dat we flink gegroeid zijn, leveren we nog steeds dezelfde kwaliteit: we werken nauw samen en we zijn een hecht team. Het stukje service dat wij aan klanten verlenen is dat we altijd snel inzetbaar zijn, binnen een uur kunnen we al op locatie zijn. Daarnaast zorgen we voor een goede sfeer en een stukje uitstraling. Als kers op de taart zijn we ook nog eens BHV opgeleid, zijn we uitgerust met moderne apparatuur en hebben we de beschikking over een AED.

Heb je naast je baan nog andere passies?

In mijn vrije tijd doe ik graag aan fitness en hapkido. Hapkido is vooral op zelfverdediging gericht, waarbij je gebruik maakt van de kracht van een ander. De technieken die ik hier leer kunnen ook in mijn werk goed van pas komen. Tijdens het incident in het ziekenhuis konden we de desbetreffende persoon snel op de grond werken, waardoor we een veilige situatie creëerden. In de afgelopen drie jaar heb ik een goede band opgebouwd met de andere clubleden.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op