Corne is instructeur bij Jonkman Opleidingen

Corne - instructeur bij Jonkman Opleidingen

Ik ben Corne, ik werk bij Jonkman opleidingen in Terneuzen, ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben bij Jonkman werkzaam als instructeur en dan met name de industrie en BHV. Ik zit nu ongeveer 1,5 jaar bij Jonkman. Ik ken Jonkman alleen al veel langer dan 1,5 jaar.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Jonkman te werken?

Ik werkte voorheen bij een bedrijf op de Maasvlakte en deed ervaring op in de industrie. Tijdens die periode volgde ik aanvullende vakken. Mijn oorspronkelijke plan was om zzp'er te worden, wat redelijk succesvol verliep. Echter, het bedrijf waar ik vaak les gaf, bood mij een vaste baan aan vanwege mijn kennis in industriële onderwerpen zoals gasmeten, ademlucht, en buitenwacht. Hoewel ik daar werkte, bleef ik ook elders lesgeven. In 2014 kwam ik voor de eerste keer in contact met Jonkman. Na enkele lessen daar gegeven te hebben, ontving ik ook de uitnodiging voor de opening van hun nieuwe locatie. Tijdens deze opening gaf ik aan bij de planner dat ik wellicht de overstap naar Jonkman wilde maken. Een dag later sprak ik met de (toenmalige) directeur Raymond, en zo begon de realisatie van mijn baan bij Jonkman.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Ik ben regelmatig op de locatie van Jonkman zelf te vinden, maar ook vaak bij de klant. Mijn lessen variëren van BHV tot industriële onderwerpen zoals gasmeten. Hierdoor werk ik op verschillende plaatsen en heb ik geen vaste werkplek. Soms moet ik zelfs van Terneuzen naar Amsterdam rijden, wat waarschijnlijk het verste is dat ik ooit heb gereisd tijdens mijn tijd bij Jonkman. Persoonlijk kom ik uit Etten-leur (vlakbij Breda), dus ik rijd dagelijks een aanzienlijke afstand heen en weer. Ik vind het prettig om in de auto wakker te worden als ik naar Jonkman rijd en om mijn hoofd leeg te maken op de terugreis na een dag werken. De ene dag geef ik een cursus die veel energie kost, terwijl het de andere dag minder energie vergt. Dat maakt het werk interessant.

Wat maakt het werk leuk?

Wat voor mij het leuke aspect is, is dat ik dagelijks verschillende mensen voor me heb staan. Soms heb je een groep die een paar dagen meegaat, zoals bij gasmeten (dat duurt 2-3 dagen), en dat is dan het maximale aantal dagen dat je die mensen voor je hebt. De diversiteit van mensen in de groep is enorm leuk. Afgelopen week had ik een groep bestaande uit kantoormedewerkers, mensen die in de fabriekshal rondliepen, en zelfs docenten. En die zitten allemaal in één groep. Iedereen heeft een andere achtergrond, en ik probeer het voor iedereen zo interessant mogelijk te maken. Vandaag had ik bijvoorbeeld een groep bootlieden. De variatie in cursisten is leuk, en het geeft een mooi gevoel om mensen die nog geen kennis hebben over bijvoorbeeld BHV, echt iets bij te brengen.

‘Ik heb elke dag een andere groep mensen voor me, dit maakt het werk voor mij leuk’

Hoe zou je de teamdynamiek in Jonkman omschrijven?

Als groep instructeurs zijn we heel hecht en kijken we goed naar elkaar om. Als iemand ergens tegenaan loopt, gaan we samen sparren over wat we eraan kunnen doen en delen we kennis. Ook maken we onderling grappen en geintjes, en steunen we elkaar. Momenteel moeten we als instructeurs bij Jonkman roeien met de riemen die we hebben, omdat we momenteel minder vaste mensen hebben. Voor Jonkman ben ik de enige die momenteel BHV en Industrie kan geven. We moeten het samen doen, ook met de zzp'ers. Wat verder fijn is, is dat we binnen Jonkman korte lijntjes hebben, en staat de deur van Letty (directrice) altijd open. Daar kan je zo binnenlopen, maar ook op de andere afdelingen, het onderling contact is heel prettig.  

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij Jonkman?

Ik heb vorig jaar mei mijn MVK-papieren gehaald, maar ik doe daar nu weinig mee. Op dit moment ben ik meer bezig met het geven van BHV en het industriegedeelte. Ik neem nu een beetje het BHV-team van Jonkman op sleeptouw om daar echt een goed lopend team te vormen en ervoor te zorgen dat er een mooi BHV-clubje staat. Dat is op dit moment mijn uitdaging hier. Daarnaast het up-to-date houden van de cursussen binnen het cluster BHV en Industrie. Verder vind ik het hartstikke leuk om hier les te geven.  

Waarom komen werken bij Jonkman?

Omdat we gewoon een heel leuk, gezellig werkklimaat hebben, alles erop en eraan. Er worden veel dingen voor je geregeld, en soms zul je zelf stappen moeten zetten, dat is normaal en hoort bij je functie. Gezellige en leuke collega’s, het werk is leuk, de cursisten zijn leuk, en je mag alles doen zolang het binnen de lijnen van het bedrijf is. Het is een fijne kleine groep die met elkaar zijn en geïnteresseerd zijn in elkaar. Ik zit in een bedrijf van 30 man personeel, en je komt iedereen tegen, dat maakt het leuk, gezellig en knus. Ik heb een fantastisch beroep.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op