Chris is middelbaar veiligheidskundige bij All Prevent

Chris - middelbaar veiligheidskundige bij All Prevent

Ik ben Chris van der horst, 55 jaar en werkzaam bij All Prevent als MVK.

Ik ben momenteel op locatie aan het werk bij Cosun Beet Company Dinteloord, waar ik ben ingezet op CMR (Carcinogene, Mutagene en Reproductietoxische) stoffen.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij All Prevent te werken?

Ik ben jaren werkzaam geweest als planner en werkvoorbereider, waarbij ik ook een rol van betekenis mocht spelen over de veiligheid binnen het bedrijf. Deze veiligheidskundige taken omvatten onder andere de rol van preventiemedewerker en operationeel veiligheidskundige. Van daaruit is mijn interesse gewekt om meer met veiligheid te gaan doen en mijn MVK-diploma te halen. Heftruck, VCA en Bhv-cursussen werden bij mijn vorige werkgever geregeld door Ruud Vermunt. Doordat we elkaar hierdoor kenden heb ik contact gezocht met Ruud om te kijken wat er voor mij mogelijk was.  Zo ben ik bij All Prevent terechtgekomen en ben ik sinds maart vorig jaar bij hem gestart. Via Apply heb ik mijn MVK-opleiding afgerond en mijn scriptie met succes verdedigd, waarna ik als MVK verder kon bij All Prevent .

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Voor mij is dat heel veel bezig zijn met CMR stoffen, dus inventariseren van gevaarlijke stoffen. Dit check ik aan de hand van het documentmanagementsysteem van Cosun Beet als ook daadwerkelijk op de productieafdelingen. Aan de hand daarvan neem ik interviews af van medewerkers die werkzaam zijn met deze gevaarlijke stoffen. Van daaruit worden blootstellingen vastgesteld en een plan van aanpak opgesteld om de gevaarlijke stoffen zo mogelijk uit te faseren. Dit alles om de werknemers binnen Cosun Beet veiliger te kunnen laten werken.

Wat maakt het werk leuk?

Momenteel zit ik op een vaste plek en werk buiten de CMR-stoffen samen met collega's aan andere veiligheid gerelateerde projecten binnen deze organisatie.  Die afwisseling spreekt me aan. Voorlopig blijf ik nog werkzaam hier bij Cosun Beet. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Doordat ik hier langdurig werk, bouw ik vooral een sterke band op met de mensen binnen de organisatie. Ik heb wekelijks contact met Ruud. Als er iets is, bellen we elkaar of zoeken we elkaar op.

‘Op dit moment werk ik aan een langdurig project. Als het me niet bevalt, kan ik altijd met Ruud in gesprek gaan hierover. Maar tot nu toe voel ik me hier prima op mijn plek!’
Chris van der Horst

Hoe zou je de teamdynamiek in All Prevent omschrijven?

Omdat ik nog maar net werkzaam ben binnen deze branche sta ik open voor de tools die mij geboden worden. Als er vragen of problemen zijn delen we dit met elkaar door middel van een groepsapp of we bellen elkaar.  Daarom ervaar ik de teamdynamiek in All Prevent als positief.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij All Prevent?

Momenteel ben ik Middelbaar Veiligheidskundige en werk ik nog niet zo lang in deze functie. Een rol als Hogere Veiligheidskundige of een specialisatie binnen All Prevent zou mogelijk zijn als ik dat wil, maar momenteel bekijk ik het even rustig. Ik ben nog niet zo lang in dienst en ben tevreden met hoe het nu gaat.

Waarom werken bij All Prevent?

Wat ik leuk vond in mijn nog maar korte periode dat ik werkzaam ben bij All Prevent was mijn inwerkperiode. Ik ben met verschillende collega's meegegaan naar diverse projecten, zoals bij de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen en bij de verbreding van de A9 (Project VeenIX), tot aan de bouw van een flat in Amersfoort.  Bij een aantal van deze projecten heb ik even mee mogen draaien en hierdoor heb ik vanaf het begin al een heel hoop nieuwe dingen mogen zien. Vanuit All Prevent worden er veel evenementen en activiteiten georganiseerd, zowel intern als in samenwerking met The Safety Network. Onlangs was er bijvoorbeeld de Winter Kick-Off waar het leuk was andere- collega’s te kunnen ontmoeten. Binnen onze eigen organisatie worden er ook trainingen aangeboden die we gezamenlijk volgen.  

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op