Brenda is werkzaam op de afdeling planning en sales bij Jonkman Opleidingen

Brenda - werkzaam bij Jonkman Opleidingen

Ik ben Brenda van de Velde, ik ben 51 jaar en ik werk bij Jonkman Opleidingen.

Ik werk in totaal 30 uur. De helft van mijn tijd breng ik door op de afdeling planning en de andere helft op de afdeling sales. Daarnaast neem ik ook regelmatig SOG theorie examens af namens ons examenbureau PBNA, deze examens zijn nodig om in de petrochemie te kunnen werken. Omdat de docent die de cursus verzorgt niet het theorie-examen mag afnemen maar wel het praktijkexamen. Dit zorgt voor nóg meer afwisseling en contact met de cursisten.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Jonkman te werken?

Ik ben niet zelf bij Jonkman komen werken, voorheen werkte ik bij Dins Safety Training. In 2021 is Dins Safety Training overgenomen door de The Safety Network en in 2023 zijn we volledig gefuseerd met Jonkman Opleidingen. Ik werkte al in Terneuzen, op de locatie van Dins Safety Training. In mei 2022 zijn we verhuisd naar de nieuw geopende locatie van Jonkman Opleidingen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Die begint met koffie anders kan ik niet starten 😉, dan begin ik 's morgens met de takenlijst doorlopen, die krijgen wij vanuit Chainwise en daar staan alle taken in m.b.t. geplande cursussen die voor die dag afgewerkt moeten worden. Hier ben ik meestal mee bezig tot een uur of tien. Na tien uur verschilt mijn takenpakket afhankelijk van de dag. Soms werk ik aan de jaarplanning voor open inschrijvingen, waarbij ik de cursussen vooruit plan samen met mijn collega Kim. Daarna ga ik meestal mijn e-mail afwerken en zaken regelen, zoals inschrijvingen of offertes die gepland moeten worden. Ik loop ook de reserveringen na op de cursussen en controleer ik de blokkades op de docenten. En dan is het eigenlijk al snel twaalf uur en tijd voor lunch. Om half 1 zet ik mijn 'sales pet' op. Dan kijk ik in de sales mailbox of er offerteaanvragen zijn en ga ik offertes maken en uitwerken. Ook bel ik de offertes na, bezoek ik klanten en onderhoud ik relaties. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn dag in tweeën te knippen, omdat de hele dag van de ene taak naar de andere switchen niet prettig is. Door de dag op te splitsen, kan ik me beter focussen op mijn werk.

Wat maakt het werk leuk?

Ik waardeer de diversiteit van mijn functie, waarin ik twee verschillende taken combineer. Onze locatie is prachtig en helemaal nieuw, met mooie instructieruimtes. Ik heb ook fijne collega’s. In het begin was het wel even wennen, omdat ik eerder bij een kleiner bedrijf met een andere cultuur werkte. Maar na twee jaar intensieve samenwerking met het team, ben ik nu gewend aan de werkcultuur van Jonkman Opleidingen.

Hoe zou je de teamdynamiek in Jonkman omschrijven?

Best wel goed, je hebt natuurlijk altijd verbeterpunten. Maar omdat ik sales en planning doe, ben ik een aanspreekpunt voor beide afdelingen. Ik neem informatie mee vanuit sales naar planning en vice versa. Ik vind dat heel fijn dat dat kan en dat je niet in één hokje zit, ik ben iemand die veel moet kunnen switchen en veel werk op het bordje wil hebben, dat werkt voor mij het prettigst.

‘Het is fijn dat je niet in een hokje zit, maar veel kunt switchen.’
Brenda van de Velde

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij Jonkman?

Voor mij is alles redelijk nieuw en bevalt mijn functie voor nu goed. De verdeling die ik heb vind ik fijn en is voor mij op dit moment prima!  

Waarom werken bij Jonkman?

Ja waarom niet? Het is gewoon een leuk dynamisch bedrijf dat nog steeds aan het groeien en uitbreiden is en waar nog best wel wat uitdagingen zijn, ik heb het goed naar mijn zin.

We zijn momenteel bezig met een interessant project Portscool. Dit is een opleidingstraject voor jongens en meisjes die in de haven gaan werken, zij krijgen hier bij Jonkman dan twee weken lang diverse trainingen. Dan komen er weer geschoolde krachten bij ons vandaan lopen die aan de slag kunnen in de havens. En bijvoorbeeld ook op de sociale werkplaatsen, dat we die jongens op de heftruck kunnen krijgen. Daarnaast hebben we samengewerkt met mensen met een migratieachtergrond, wat ik persoonlijk heel mooi vind; zij tonen vaak grote dankbaarheid. Dat is wat dit werk zo bijzonder maakt.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op