Allison van den Berg - Senior heetwerkwacht bij TSA Safety Services

‘Ik vind het leuk om ze iets bij te brengen, bijvoorbeeld hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken en waarom dat op die manier het beste is.’

Geruime ervaring in de wereld van veiligheid

Maak kennis met onze collega Allison van den Berg. Ze is woonachtig in Rijswijk en heeft een dochtertje van zes. Inmiddels is ze al 9 jaar werkzaam als brand/heetwerkwacht. Via een andere werkgever kwam ze in juli 2020 terecht bij Scheepswerf Slob als Senior Heetwerkwacht. Sinds september 2020 is ze weer terug bij TSA Safety Services. Tijd om haar de hemd van het lijf te vragen.

Hoe ben je bij TSA Safety Services beland?

Eigenlijk kom ik van een hele andere tak. Voordat ik in de brandveiligheidsbranche terecht kwam, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gevolgd en ik heb daarna vier jaar bij een kinderopvangorganisatie gewerkt. Hierna volgde een functie bij de politie, waar ik twee jaar met veel plezier gewerkt heb. Toen het werk daar stopte heb ik een tussenstap gemaakt en elf maanden in een slachterij gewerkt, ik had toch inkomen nodig. Uiteindelijk ben ik via een uitzendbureau als brandwacht aan de slag gegaan. Zo kwam ik in de wereld van veiligheid terecht, voor verschillende werkgevers en op diverse locaties. Voordat ik bij Scheepswerf Slob aan de slag ging, werkte ik voornamelijk in de omgeving van Amsterdam.

Allison van den Berg heetwerkwacht bij TSA

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Vanwege corona werken we momenteel in twee ploegen. Ik start om 06.30 en werk tot 15.45. Ik begin de dag met een rondje, ook om even gedag te zeggen. Daarna doe ik een legionellaronde met behulp van een tablet. Vervolgens voer ik de werkplekinspecties uit per hal en eventueel vul ik incidentformulieren in. Ook voer ik een gasmeetronde uit en controleer ik of mensen zich aan de coronaregels houden.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Veilig werken staat vooraan. Er komen veel verschillende mensen en materialen om de hoek kijken. Ondanks de routine is iedere dag anders, ik werk er met veel plezier. Momenteel is het iets rustiger, maar wanneer er meerdere jachten liggen is het behoorlijk druk. Gelukkig zijn er wat taken bijgekomen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De omgang met verschillende mensen. Ik vind het leuk om ze iets bij te brengen, bijvoorbeeld hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken en waarom dat op die manier het beste is. 

Wat vind je lastig aan je werk?

Soms als je langer op één locatie werkt leer je mensen beter kennen. Ik ben sociaal aangelegd en ik vind het soms lastiger om mensen op dezelfde manier aan te spreken. Gelukkig ben ik niet op m'n mondje gevallen en ben ik niet iemand die op de achtergrond staat.

Hoe zie je, je eigen toekomst bij The Safety Network, wil je nog doorgroeien?

Ik heb het naar mijn zin in mijn huidige functie, maar ik zou graag doorgroeien en doorleren voor Operationeel Veiligheidskundige (OVK). Ik heb werkervaring opgedaan en af en toe wat taken die buiten mijn functie vallen. Ik ben er klaar voor!

Ook werken binnen The Safety Network?

Wil jij net als Allison aan de slag binnen The Safety Network? Bekijk onze vacatures en ontdek welke functie bij jou past.

Word jij ook een van onze collega's?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op