Terugblik Veiligheidsdag 2023

14 november 2023

De Veiligheidsdag, die op woensdag 1 november werd georganiseerd door ons partnerbedrijf Apply Opleidingen en Advies, was een groot succes. Bezoekers werden geïnspireerd met prachtige, informatieve en soms ook emotionele verhalen. Noteer de datum voor volgend jaar alvast in de agenda: woensdag 13 november 2024.

Presentatie van strafrechtadvocaten Anker en Anker tijdens Veiligheidsdag 2023

Ook dit jaar stond het programma bomvol interessante sprekers:

Esther van der Voort was voor de derde keer op rij dagvoorzitter van de Veiligheidsdag. Haar enthousiasme en ervaring zijn ongeëvenaard. Net als voorgaande edities heeft zij de dag aan elkaar gepraat.

Adrie Kaijser trapte het programma af met een presentatie over het belang van duurzame arbeidsveiligheid en waarom dit integraal in organisaties moet zijn om behaalde veiligheidsniveaus te behouden. Franca Nieuwenhuys, Projectmanager bij Stichting Industriële Reiniging, deelde inzichten en ontwikkelingen over competenties voor reddingsoperaties in geïnertiseerde besloten ruimtes.

Rob Paumen & Jorn Kerkhof namen ons vervolgens mee in de nieuwe werkwijze van de Nederlandse Arbeidsinspectie, die vanaf 1 januari 2023 van kracht is gegaan. Een belangrijke stap om het aantal arbeidsongevallen aan te pakken.

En dat was nog niet alles, in de middag hebben wij kunnen genieten van nog meer inspirerende presentaties!

Strafrechtadvocaten Anker & Anker vertelden over hun betrokkenheid bij het strafrechtproces rondom de cafébrand in ’t Hemeltje in Voldendam (2001). John Veerman, toenmalig bedrijfsleider van het café, deelde met de aanwezigen de enorme impact hiervan op zijn dagelijkse leven. Een erg indrukwekkend verhaal over tegenslagen en veerkracht.

Prof. Dr. Jop Groeneweg heeft ons op interactieve wijze inzichten gegeven in het zien en begrijpen van risico's op de werkvloer.

Arno Folkerts heeft de dag afgesloten met het onderwerp ’De verandering’. Zeer passend als het gaat om veiligheid in perspectief te zien.

Geniet na van deze mooie dag en bekijk de foto's.

Save the date

Zet woensdag 13 november alvast in je agenda. We zien jou graag op de Veiligheidsdag 2024! Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor de laatste updates.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op