Samenwerking JINC en The Safety Network

30 juni 2023

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij het belangrijk onze medewerkers te betrekken bij de doelen die wij ondersteunen. Daarnaast willen wij niet alleen geld geven aan goede doelen, maar ook onze kennis inzetten om mensen te helpen. JINC is een non-profitorganisatie die kinderen helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. Dit doen zij onder andere door met leerlingen bedrijven te bezoeken. Een mooi doel waar wij ons graag voor inzetten.

Jongeren die opgroeien in achterstandswijken hebben vaak weinig rolmodellen en mogelijkheden tot ondersteuning in de oriëntatie op de arbeidsmarkt. JINC helpt jongeren hierbij. Zij ondersteunen hen een goede studiekeuze te maken, zich voor te bereiden op het vinden van een baan en hoe zij kunnen solliciteren. Hiervoor werkt JINC samen met diverse bedrijven in onder andere de gemeente Rotterdam.

Sollicitatietraining JINC

Sollicitatietraining

Directieleden van de bedrijven van The Safety Network hebben sollicitatietrainingen gegeven op middelbare scholen in Rotterdam. JINC organiseert deze training om derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen de kunst van het solliciteren te leren. Een stevige hand geven, oogcontact maken en duidelijk spreken. Het klinkt simpel, maar je moet het maar net weten. De leerlingen worden tijdens deze training tips en tricks bijgebracht en ze worden op weg geholpen naar een bijbaan of stageplek.

Het was voor hen én voor ons een heel waardevolle ervaring! Mooi dat we vanuit The Safety Network dit soort initiatieven steunen om ook op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen.

JINC Bliksemstage

Bliksemstage

Eind juni bezocht een groepje leerlingen van middelbare school Melanchthon Kralingen The Safety Network en het oefencentrum van Inprevo. In een bliksembezoek van een ochtend leerden zij de organisatie kennen en was er tijd om praktisch aan de slag te gaan.

Na een korte presentatie en rondleiding, leerden zij meer over EHBO en brandbestrijding. Altijd goed om te weten hoe je iemand in nood kunt helpen.

Met de Bliksemstage helpt JINC leerlingen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand in het oriënteren op beroepen die er zijn. Voor hen is het vaak lastig kiezen, omdat ze niet weten welke banen er allemaal bestaan. Met deze korte stage leren zij op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende bedrijven. Wij vinden het mooi dat wij vanuit The Safety Network samen met onze partnerbedrijven hier een bijdrage aan kunnen leveren!

Logo JINC

Over JINC

De non-profitorganisatie JINC helpt kinderen aan een goede start op de arbeidsmarkt. Ieder kind heeft talent en daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap proberen ze de steeds maar groeiende kansenongelijkheid een halt toe te roepen. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. JINC voert hun programma uit in samenwerking met honderden scholen en duizenden bedrijven en instellingen in 18 steden in Nederland.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op