Paul Konings -

Heetwerkwacht bij TSA Safety Services

Met zijn achtergrond als pedagoog had Paul Konings (45) nooit gedacht dat een baan in de veiligheidsbranche op zijn pad zou komen.

Na een ongeluk moest hij noodgedwongen stoppen met werken. Na twee jaar revalideren raadde een vriend hem aan om te solliciteren bij TSA Safety Services. Met succes! Sinds januari 2019 werkt Paul als heetwerkwacht / brandwacht bij TSA Safety Services.  

Omscholing tot heetwerkwacht / brandwacht

Hoewel Paul nog geen ervaring had in de veiligheidsbranche, sprak dit werk hem wel aan. Paul: “Na het volgen van mijn sportopleiding werkte ik een tijdje bij de Koninklijke Marine. Ik werkte aan boord van marineschepen, waar we ook veel te maken hadden met brandveiligheid. Toen ik door een vriend getipt werd om te solliciteren op de functie heetwerkwacht / brandwacht, was ik direct enthousiast.” Voordat Paul aan de slag ging bij TSA Safety Services, werd hij opgeleid tot heetwerkwacht / brandwacht. “Na het ongeluk kon ik geen geschikte baan vinden in mijn vakgebied. Bij TSA Safety Services kreeg ik de kans om mijzelf om te laten scholen. Dit was voor mij erg fijn.” 

“Dat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van alle medewerkers van een opdrachtgever, maakt het werk erg uitdagend.”

 

Toezicht houden op (brand)veiligheid

Als heetwerkwacht / brandwacht houdt Paul toezicht op de (brand)veiligheid bij meerdere opdrachtgevers van TSA Safety Services. “Je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer. Denk aan bedrijven die werken met giftige en brandbare stoffen. Maar bijvoorbeeld ook bedrijven waar een verhoogd risico is op explosiegevaar. Ieder veiligheidsvraagstuk is weer een uitdaging.” Zodra Paul bij een opdrachtgever op locatie komt, spreekt hij altijd eerst de werkzaamheden door met alle betrokkenen. “Vervolgens controleer ik of iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt. Zodra er een calamiteit is of brand ontstaat, moet je snel handelen. Dat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van alle medewerkers van een opdrachtgever, maakt het werk erg uitdagend.” 

Een baan met mogelijkheden

De afgelopen maanden is Paul enorm gegroeid in zijn functie: “Doordat je bij zoveel verschillende bedrijven op locatie werkt, blijf je jezelf ontwikkelen. Ook door de expertise van mijn collega’s heb ik mijn kennis over (brand)veiligheid naar een hoger niveau getild. Verder zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden om je kennis op peil te houden. Dat vind ik wel belangrijk.” Volgens Paul is TSA Safety Services een werkgever met veel mogelijkheden, maar ook met veel vrijheid en flexibiliteit.

Word jij ook een van onze collega's?