Connecting the Safety Dots...

 • 30
  jul

  Even voorstellen: S2N Fire & Rescue

  In The Safety Network zitten 6 verschillende veiligheidsbedrijven. Een daarvan is S2N fire & rescue. Hoe is het bedrijf ontstaan en wie werken er bij S2N? Nadian Mourik, Manager Services, legt uit.

  ,,S2N fire & rescue, oftewel Safety Services Nederland fire & rescue, bestaat sinds 2005 in haar huidige vorm. Taner Kaplan en Ralph Potappel zagen een markt in het detacheren van ‘repressief’ brandweerpersoneel. Zelf waren zij op dat moment ook brandweerman bij de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en verdienden extra door op zzp-basis als brandwacht of particuliere brandweerman te ‘klussen’, zoals dat wordt genoemd in deze branche. In plaats van zichzelf in te laten huren bedachten ze dat het misschien wel eens lucratief kon zijn om andere mensen te detacheren. Er was immers vraag naar. In 2013 heeft Rody Degeling zich kunnen vinden in deze visie en heeft besloten om samen te gaan werken met de mannen. Daardoor kwam S2N terecht in het samenwerkingsverband met andere veiligheidsbedrijven dat we nu ‘The Safety Network’ noemen.

  Nadat ik mijn studie had afgerond hoorde ik van de vrouw van Ralph dat haar man een vacature had openstaan. Na een gesprek bij S2N ben ik aan de slag gegaan met de taak om S2N in Barendrecht zelfstandiger te maken. Op kantoor in Barendrecht waren we dus met z’n drieën: Ralph, Taner en ik.

  Vandaag, drie jaar later, zijn we in Barendrecht behoorlijk gegroeid op kantoor. Niet alleen hebben we een planner (Joke Peekstok), een PZ-medewerker (Monique van Noort) een controller (Siem de Boer), maar ook een projectcoördinator (Richard Durivou). Tevens hebben we zojuist een vacature ingevuld voor een tweede planner (Jeffrey Aanen). En dat in drie jaar tijd. Uiteraard zijn we niet alleen op kantoor gegroeid, ook de vaste medewerkers mensen in het veld zijn toegenomen van ongeveer 20 naar 60 en het aantal zzp’ers en oproepkrachten die werken voor S2N zijn er bij elkaar zo’n 160. 

  We verwachten dat de groei zal aanhouden. Zowel nieuwe projecten in de regio Noord-Holland als organisatorisch mogelijke uitbreidingen zijn in het verschiet. De verwachtingen zijn in ieder geval positief. Het netwerk van klanten spreidt zich als een web door Nederland, met als centrum Zuid-Holland. De vraag naar repressief brandweerpersoneel neemt structureel toe en naar verwachting zal dat niet afnemen.’’

  Wilt u meer informatie over de dienstverlening van S2N? Neem dan contact op via info@s2n.nl of via 0180 397 124.