Connecting the Safety Dots...

 • 30
  nov

  Falck Prevention en TSA Safety Products openen in 2018 nieuw Safety Experience Centre in Houten

  Woensdag 15 november ondertekenden Rody Degeling (algemeen directeur Falck Prevention) 
  en directeur Bob Goevaers (directeur Goevaers Beheer B.V.) de huurovereenkomst voor het nieuwe oefencentrum aan de Meidoornkade 3 in Houten.  In 2018 verruilen Falck Prevention en TSA Safety Products het huidige oefencentrum in Utrecht voor het bedrijfspand in Houten​.
   
  Door de samenvoeging van Falck Prevention en TSA Safety Products in oktober 2016, is besloten om over te gaan naar een nieuw bedrijfspand. De bedrijven zijn op zoek gegaan naar een pand dat bij het nieuwe bedrijf past. Het gebouw in Houten voldeed aan de wensen. Op dit moment wordt de bedrijfsruimte in Houten gerenoveerd en gemoderniseerd. Het huidige bedrijfspand in Utrecht stond voornamelijk bekend als trainingsbedrijf en was zwaar verouderd. Het nieuwe bedrijfspand wordt integraal en modern, waarbij zowel consultancy, trainingen en de middelen een plek zullen hebben.

  In oktober 2016 is bekend gemaakt dat Falck Prevention en TSA Safety Products zich zullen samenvoegen. Door de samenwerking ontstaat een nieuw bedrijf met een gehele nieuwe naam. De naam van het bedrijf wordt 8 januari 2018 bekend gemaakt. Meer over de joint venture leest u hier. 
  ​​​

  ​De nieuwe locatie zal dienen als een Safety Experience Centre. Dit is een innovatief nieuw centrum waar voornamelijk de cursisten praktijkgericht worden getraind. Voorbeelden van ruimtes die worden gecreëerd zijn een laboratorium (waar verschillende testen gedaan worden), een EHBO-theater waar cursisten filmpjes te zien krijgen en een e-learning ruimte. De trainingsvorm op de locatie in Rotterdam zal als voorbeeld dienen voor de nieuwe locatie in Houten. 

  Het Safety Experience Centre zal verschillen met het huidige oefencentrum in Utrecht. In Utrecht wordt het praktijkgedeelte van de cursus uitgevoerd op het buitenterrein; op de nieuwe locatie in Houten zal dit voornamelijk binnen in het bedrijfspand plaatsvinden. Daarnaast kiezen Falck Prevention en TSA Safety Products ervoor om minder leslokalen te creëren, met als reden dat de trainingsvorm verschuift naar praktijkgericht. Er zullen daarom meer praktijkgedeeltes worden gebouwd waarin de cursisten kunnen oefenen.                                                       
  Falck Prevention en TSA Safety Products streven erna om in het tweede kwartaal van 2018 officieel over te gaan naar de nieuwe locatie.​